Cirkus + lajv = Showtime!

Cirkusdirektören samlar gruppen: “Hör upp! Det är svåra tider och vi har knappt råd att ge er alla lön för ert jobb. Om vi inte får fler besökare snart, kommer inte alla kunna jobba kvar på cirkusen” säger hen med allvarlig röst. “Därför måste våra cirkuskonster bli bättre, vackrare och mer spännande än någonsin. Vi ska sätta vår cirkus ‘Qalil alhazi’ på kartan och alla från när och fjärran ska komma för att se vår föreställning!”

Ett äventyr där LajvVerkstaden och Gycklargruppen TRiX samarbetar för att skapa en upplevelse utöver det vanliga!

“Showtime!” är ett äventyr som sträcker sig över två dagar på höstlovet. Under två dagar får du som är 10-12 år vara med om ett cirkuslajv. Dag ett delar vi upp oss i två grupper. En grupp får lära sig och tränar lite extra mycket på cirkuskonster. Den andra gruppen lär sig och tränar lite extra mycket på att rollspela och lajva. Oavsett grupp får alla prova på och öva på både lajv (rollspel) och cirkuskonster.

Dag två består mest av lajvet, där alla deltar tillsammans. I slutet av lajvet är era familjer välkomna att vara vår publik när cirkus Qalil alhazi (cirkus Otur) ger sin (sista?) föreställning.

Mycket kan gå fel timmarna före en föreställning men du (som din roll) har chansen att rädda cirkusen!

 

Vad innebär det att lajva cirkus?

Lajv, som även kallas levande rollspel, innebär att man tillsammans med andra spelare hittar på vad som ska hända. Det betyder att alla kommer att vara i roll och spela någon annan än sig själva. LajvVerkstadens lajvpedagoger leder och styr lajvet så att det blir givande för alla. I det här lajvet kommer alla att spela personer som jobbar på en cirkus.

Alla deltagare kommer också att få lära sig enkla cirkuskonster av cirkuspedagoger från TRiX som lär ut och leder deltagarna genom en föreställning som avslutar lajvet. Mer om cirkuspedagogik kan du läsa här: http://gycklarna.com/pedagogisk-grundsyn/

Alla deltar i både lajv och cirkus på den nivå som känns bra, viktigast är att ha en riktigt rolig helg!

 

Praktisk information

Datum & tider:

09.00 – 14.00 Lördag 3 november 2018

09.00 – 14.00 Söndag 4 november 2018

(för familjer) 13.30 – 14.00 Söndag 4 november

 

Ålder:

10-12 år

 

Plats:

Trixteatern

Sigurdsgatan 33, 721 30 Västerås

 

Kostnad:

Gratis!

 

Ta med egen:

Lunch

Kläder att röra sig i

 

Vi fixar:

All dräkt, kostym och rekvisita för lajv och cirkus

Anmälan gäller för båda dagarna.

 

Anmälan:

http://bit.ly/cirkuslajv

 

Krav:

Inga krav. Du kan vara nybörjare på både lajv och cirkus.

 

Frågor:

Hör av dig till lukas@lajvverkstaden.se

070-048 18 19