Enköping sommarlajv
Mutanter och skördare – Ett liv efter katastrofen

En vit skugga närmar sig, jag springer för mitt liv. I famnen bär jag maskinen som ska rädda min familj. Skuggan närmar sig och jag ber en sista bön till Asimov.

Världen är en farlig plats med stora områden som blivit förstörda av radioaktivitet och där ingen kan gå på grund av strålningen. Skördare drar runt och på de platser som drabbats av skördare finns inga kvar för att berätta om det.

Fyra olika grupper har alla hört ryktet om en plats dit skördarna ännu inte har hittat. En orörd plats där de kan slå sig ner och börja om. Men vad händer när de inser att de inte är de enda som hittat hit?

Vilka är skördarna? Vad gör de om de hittar oss? Vem kan jag lita på?

Och vad gör vi om det inte finns någonstans kvar att fly?

Mutanter och skördare – Ett liv efter katastrofen utspelar sig i en väldigt teknikfokuserad värld där alla kämpar för de få resurser som finns. Radioaktiviteten har lett till att människor från områden med höga nivåer av strålning muterats till djurmutationer och enter.

Det är ett lajv om att skapa något nytt i ruinerna av det förgångna, moraliska dilemman och valet om du kommer skydda dina egna i första hand eller kämpa för allas bästa.

Målet med lajvet är att ha roligt tillsammans, träffa nya vänner och spendera tid i skogen. På ett lajv får alla vara hjälten i sin egen saga och deltagarna får tillgång till en plattform för att göra sådant de kanske inte skulle våga i vanliga livet.

Sommarlovslajvet berättar en sammanhängande saga men varje dag är sitt eget äventyr. Du kan som deltagare komma bara en dag eller flera, det påverkar inte din upplevelse eller din historia. Du behöver inte ha lajvat tidigare för att vara med och alla kläder som behövs ingår, så kom och testa!

Vi har all dräkt och rekvisita som behövs för att delta. Inga förkunskaper krävs. Allt du behöver göra för att delta är att vilja delta och vara på Romberga fritidsgård klockan 10. Vi går igenom allt om lajvet på plats.

Jag vaknar till ännu en dags vandring. Vattnet är nästan slut men vi närmar oss platsen vi söker, tar vi oss bara dit kommer allt att lösa sig, vi kommer vara säkra där.

Deltagare

Öppet för alla barn och ungdomar födda år 2001-2007.

Tid och datum

Lajvet pågår 18-21 juni och 25-29 juni
Klockan 10:00-16:00 varje dag

Plats

Samling varje morgon på Romberga fritidsgård. Sedan går vi gemensamt till Rombergaskogen för lajvstart.

Kostnad

Det är gratis

Mat

Lunch ingår och är gratis

Anmälan

Det går inte att föranmäla sig till lajvet utan det är bara att dyka upp på Romberga fritidsgård kl 10 på morgonen. Skulle fler komma än vi har plats till så är det först till kvarn som gäller, och skulle du inte få en plats så har du förtur till dagen efter.
Du väljer själv hur många dagar du vill vara med!

Kontakt

Lukas Renklint, Lajvpedagog

lukas@lajvverkstaden.se

070-7681298