Företaget


LajvVerkstaden är en ekonomisk förening med sex medlemmar. Vi arbetar med lajv som kulturform och pedagogiskt verktyg. Detta innebär att vi gör upplevelsebaserade projekt där deltagandet står i fokus. Kontexten varierar, ibland gör vi allvarsamma rollspel om demokrati och förtryck och ibland gör vi lekfulla lajv i fantasimiljöer.

Vi har arbetat med tusentals barn och ungdomar där vi tillsammans skapat starka berättelser som är unika för varje grupp och som alla varit medskapare till. Vårt arbete stöttas av bland annat Hugo Stenbecks stiftelse, MTG, Tele2 och Kinneviksgruppen genom projektet Reach for Change där vår verksamhetsidé under våren 2010 valdes ut bland 1900 andra.

Vi vill vara med och skapa en modigare värld där människa, skola och företag aktivt bidrar till ett jämlikt, mångfaldigt och hållbart samhälle. Vi gör det genom vår metod som effektivt bidrar till att deltagarna växer som människor och utvecklar egen initiativkraft, självtillit och samarbetsförmåga.

 

 

Vi är även kopplade till Interaktionskontoret där vi har som expertfält att designa och forma interaktion mellan människor så att den blir maximalt konstruktiv, respektfull och effektiv. Vi ser det som att vi slår två flugor i en smäll: De saker som gör oss mer effektiva som grupper får oss även att som individer må bra, känna oss sedda och växa i självkänsla.

Våra utbildningar hjälper dig att göra arbetsplatsen mer effektiv genom att jobba med den mänskliga faktorn i stället för mot den.