Östra 2018 ”Ön mitt i Kriget”

”I en mystisk värld långt ifrån vår. I en mystiskt värld styrd av elementen Eld, luft, vind och vatten. I en mystisk värld där sagan blir verklighet och där ondskan endast kan besegras av hjältemod. Här börjar äventyret, här börjar vår berättelse.”

I århundranden har länderna krigat med varandra och nya konflikter dyker alltid upp men det var innan de kom. De vita varelserna som kom från ingenstans och drev ett helt land på flykt. Vilka är de och vad är det de vill?

Plötsligt står alla inför nya utmaningar där gamla konflikter fortfarande gnager och de akuta problemen fortsätter komma i en strid ström.

Varje land har utsett en grupp ungdomar ur hela sin befolkning som ska föra deras talan. Förhoppningen är att ländernas unga ännu inte är alltför fast i sina vanor utan kan påbörja ett samarbete. Vilken väg kommer du välja när hela världens framtid påverkas av dina handlingar?

Ön mitt i kriget är ett lajv om svåra moraliska val och att försöka göra det som är rätt både för de egna och världen. Om länderna inte kan komma överens kan det leda till att De vita varelserna tar över allt. Kommer de kunna se förbi sina konflikter och komma samman för sin överlevnad?

Målet med lajvet är att ha roligt tillsammans, träffa nya vänner och spendera tid i skogen. På ett lajv får alla vara hjälten i sin egen saga och deltagarna får tillgång till en plattform för att göra sådant de kanske inte skulle våga i vanliga livet.

Vi har ingenting kvar ändå hålls vi på armslängds avstånd av de andra länderna. De viskar om tester men en person ler i alla fall mot mig. Kanske kommer de hjälpa oss.

Deltagare

Du som är född mellan 2003 och 2007 är välkommen som deltagare, oavsett om du är nybörjare eller veteran.

Tid

Lajvet pågår tisdag till fredag varje vecka under vecka 25 (19-21 juni), 26 (26-29 juni), 27 (3-6 juli).
Klockan 10:00-16:40 varje dag.

Plats

Vi kommer att hålla till på ön Östra holmen.
Varje morgon samlas vi vid Färjekajen.
Adress: 
Färjkajen 1, 722 10 Västerås

Anmälan

Det går inte att föranmäla sig till lajvet utan det är bara att dyka upp på kajen klockan 10 på morgonen. Skulle fler komma än vi har plats till så är det först till kvarn som gäller, och skulle du inte få en plats så har du förtur till dagen efter.
Du väljer själv hur många dagar du vill vara med!

Kostnad

Lajvet är gratis.

Mat

Mat ingår inte. Du får ta med dig egen matlåda eller fickpengar att handla för i kiosken på ön.

Ta med dig kontanter för om du vill fika under lajvet. Max 20 kronor behövs.

Kontakt

Lisa Nordemo, Lajvpedagog

lisa@lajvverkstaden.se

0707347014