Uppsala sommarlajv – Asagudarnas barn

Himlen mörknade, åskans muller startade från ingenting och du hörde korpens hårda kraxande. Igår var du ett vanligt barn nu står du inför ditt livs viktigaste uppdrag. Oden har kallat asarnas alla barn och lagt ansvaret för hela världens framtid på era axlar. Ni måste resa till Skogen vid regnbågens slut för att rädda världen från Ragnarök, jordens undergång. De fem magiska artefakterna som krävs för att starta Ragnarök har blivit stulna och ni måste ge er ut på den farliga färden genom dimensionerna för att återta dem och lämna tillbaka dem till Odin. Ni kommer behöva vara modiga och använda all er list för att klara av uppdraget Odin gett er.

Asagudarnas barn, ni har blivit kallade!

Asagudarnas barn är ett sommarlajv öppet för alla barn och ungdomar 11-17 år. Tillsammans skapar vi en annan värld där Asagudarna, de gudar vi i Sverige trodde på under vikingatiden, lever. Vi ger oss ut på ett äventyr för att rädda världen. Alla deltagare kommer att spela barn till Asagudarna Freja, Idun, Tor och Loke och måste återfinna de fem magiska artefakterna som stulits från Odin och som i fel händer kan starta Ragnarök. Vi kommer att resa mellan olika magiska dimensioner och ta hjälp av de gudar och magiska väsen som lever där för att återfå artefakterna.

Målet med lajvet är att ha roligt tillsammans, träffa nya vänner och spendera tid i skogen. På ett lajv får alla vara hjälten i sin egen saga och deltagarna får tillgång till en plattform för att göra sådant de kanske inte skulle våga i vanliga livet.

Sommarlajvet berättar en sammanhängande saga men varje dag är sitt eget äventyr. Du kan som deltagare komma bara en dag eller flera, det påverkar inte din upplevelse eller din historia. Du behöver inte ha lajvat tidigare för att vara med, och alla kläder som behövs ingår, så kom och testa!

Vi har all dräkt och rekvisita som behövs för att delta. Inga förkunskaper krävs. Vi går igenom allt om lajvet på plats.

Igår var du en vanlig person, ditt största problem var att du och din bästa vän var osams. Idag står du i ett rökigt långhus och runt dina fötter sprätter höns fritt. Från ingenstans har du fått veta att du är barn till en Asagud, att du har en magisk kraft och att världens framtid ligger i dina händer. Kan du klara det?

Deltagare

Öppet för alla barn och ungdomar födda år 2001-2007.

Tid och datum

Lajvet pågår 2-4 juli
Klockan 11:00-16:00 varje dag

Plats

Samling varje morgon på Uppsala gamla museum. Lajvet kommer pågå runt högarna.

Kostnad

Det är gratis

Mat

Lunch ingår och är gratis

Anmälan

Det går inte att föranmäla sig till lajvet utan det är bara att dyka upp på Uppsala Gamla museum klockan 11 på morgonen. Skulle fler komma än vi har plats till så är det först till kvarn som gäller, och skulle du inte få en plats så har du förtur till dagen efter. Du väljer själv hur många dagar du vill vara med!

Kontakt

Lukas Renklint, Lajvpedagog

lukas@lajvverkstaden.se

0707681298