Lajvpaket för företag

Nästa gång ni har en kick-off eller en gemensam aktivitet för ert företag, pröva på lajv! Vi på LajvVerkstaden erbjuder unika upplever för ert företag. Ni kliver in i en annan värld tillsammans, får gemensamma upplevelser och upptäcker kraften i att använda er och andras fantasi. Ta chansen att skratta tillsammans och få avkoppling från vardagen samtidigt som ni utvecklas som ett team.0 - Allmän bild kick-off

Lajv står för levande rollspel och går ut på att ta sig ann roller och att göra spännande saker tillsammans. Att gå in i en alternativ verklighet är som att gå in i en film och påverka händelseförloppet. Vem har inte drömt om att få vara Indiana Jones, Buffy vampyrdödaren eller Gudfadern? Med hjälp av LajvVerkstaden kan ni under en dag eller en kväll få möjlighet att att pröva nya sociala roller tillsammans med era kollegor.

Lajv är en unik upplevelse. Plötsligt kan chefen vara en enkel menig medan sekreteraren spelar general. Det är ett lustfullt sätt att bryta upp sociala strukturer och vara någon annan för en dag. Vi har ett sortiment av kick-offmaterial från en kortare interaktiv upplevelse på en middag eller en kvällsaktivitet i skogen till en heldag eller mer på en herrgård.

Vi kan också skräddarsy unika upplevelser helt enligt era önskemål. Har ni idéer så har vi verktygen för att förvandla dem till verklighet!

 

Piraternas revolution!

En spännande, lekfull och intensiv kväll. I många århundraden har alverna styrt på den lilla ön men nu har piraterna gjort uppror. Alverna gömmer sig på ett världshus och försöker komma från ön. Vättarna på värdshuset driver spelklubb och försöker spela ut alverna och piraterna mot varandra. Många skratt utlovas med mustiga dueller och ond bråd död.

1 - Piraternas revolutionI det här lajvkonceptet kommer deltagarna spela olika varelser som samlats på ett värdshus. De har alla olika uppdrag att genomföra under kvällen. Vi kommer starta med att hålla ett kortare intro för alla innan lajvet sätter igång. I introt får alla sina roller, uppdrag och dräkter. Vi förklarar reglerna och hur vi spelar den här typen av spel. LajvVerkstaden har skapat ett upplägg med vissa planlagda händelser men efter introt är det också fritt fram för spelarnas improvisation och fantasi.

Vi ordnar all rekvisita och kostym till alla deltagare. Professionella lajvpedagoger håller i alla förberedelser och leder spelet.

Tidsåtgång: ca 4 timmar
Plats: Går att köra i en vanlig kontorslokal. För mer stämning hjälper vi gärna till att boka exempelvis en herrgård eller liknande
Känsla: Lekfullt, spännande
Ingår: Dräkt och rekvisita till alla deltagare. Ett färdigskrivet lajv och färdigskrivna roller. Professionella lajvpedagoger som håller i alla förberedelser samt spelet.

Rymdskeppet

2 - Rymdskeppet
Ett nervpirrande och intensivt rymdäventyr. Ett mystiskt och övergivet rymdskepp hittas svävande i yttre rymden. En modig grupp skickas att borda skeppet utan att ha någon aning om vad de kommer att finna. Spelet utspelar sig i en häftig science fiction-miljö. Lös kluriga gåtor under tidspress i en skräckblandad men lustfylld dag. En oförglömlig upplevelse. Vilka märkliga och obehagliga sanningar kommer ni att upptäcka?

Vi står för all kostym och rekvisita. Lajvet är en hel- eller halvdagsupplevelse. Professionella lajvpedagoger håller i alla förberedelser och leder spelet. Spelet hålls i garanterat häftiga lokaler som bokas av LajvVerkstaden. Ni står själva för resa till och från lokalen. Mat och dryck under dagen kan ni antingen ordna själva eller organisera via oss.

Tidsåtgång: hel- eller halvdag
Plats:
I ett bergrum eller liknande lokal, ordnas av LajvVerkstaden
Känsla: Mystik, skräck, spänning
Ingår: Dräkt och rekvisita till alla deltagare. Ett färdigskrivet lajv och färdigskrivna roller. Professionella lajvpedagoger som håller i alla förberedelser samt spelet.
 

Kontorskriget

1a - Kontorskrig

När arbetet blir för mycket, deadlines för korta och dessutom funkar inte skrivaren. En berättelse om ett kontor där kriget inte förs i bittra mailkonversationer utan i kartongsvärdsdueller, fikafällor och pappersbomber.

I det här lajvkonceptet spelar vi ett fiktivt kontor där allt har spårat ur och avdelningarna befinner sig i öppen strid mot varandra. Alla deltagare får “vapen” och rekvisita. Vi gör förberedelseövningar gemensamt. När spelet startar förvandlar vi sedan kontoret till en stridszon där strategi och samarbete blir viktigt för rollen överlevnad. Spelet är lekfullt och fokus ligger på samarbete, skratt och spänning. Förbered er på några oförglömliga timmar!1b - Kontorskrig

Vi ordnar all dräkt och rekvisita. Ni får ett spel utvecklat för att gynna samarbete och roa. Professionella lajvpedagoger håller i alla förberedelser och leder spelet. Observera att vi med vapen och strid självklart syftar till simulerade sådana och inte verkliga vapen eller handgemäng. Spelet är gjort för att kunna köras i era ordinarie lokaler och kan anpassas till olika gruppstorlekar.

Tidsåtgång: ca 4 timmar
Plats:
Körs med fördel i er ordinarie kontorslokal
Känsla: Lekfullt, spännande, humoristiskt
Ingår: Rekvisita till alla deltagare. Ett färdigskrivet lajv och färdigskrivna roller. Professionella lajvpedagoger som håller i alla förberedelser samt spelet.

 

Undre världen

I detta lajv får ni möjligheten att kliva rätt in i maffians värld. Svenska maffiafamiljer i den undre världen i en fiktiv nutid.

4 - Undre världen

”Gudfadern” styr i staden och har mäklat en skör fred mellan de bägge familjerna. När Gudfadern dör är det ovisst vem som kommer att ta över. Spelet bjuder på spännande vändningar, action och känsla.

LajvVerkstaden står för all kostym och rekvisita. Upplägget är tänkt att vara en halvdagsupplevelse för upp till 15 personer. Spelupplevelsen förstärks med ljud och ljus som vi ordnar. Professionella lajvpedagoger håller i förberedelserna och leder spelet.

Tidsåtgång: ca 4 timmar
Plats: Går att köra i en vanlig kontorslokal. För mer stämning hjälper vi gärna till att boka exempelvis en herrgård eller liknande.
Känsla: Dramatiskt, spännande
Ingår: Dräkt och rekvisita till alla deltagare. Ett färdigskrivet lajv och färdigskrivna roller. Professionella lajvpedagoger som håller i alla förberedelser samt spelet.

 

Middagsspel i 1930-talet

5 - Middagsspel i 1930-talet

En vanlig middag förvandlas till något utöver det vanliga! LajvVerkstaden hjälper er att förvandla en vanlig middag till en fantastisk upplevelse. Middagsgästerna förflyttas tillbaka till 1930-talet och förvandlas från vanliga anställda till storpampar, maffiabossar, kluriga detektiver och glamorösa stjärnor. Middagssittningen kryddas av spännande karaktärer som spelas av professionella lajvpedagoger. Ni sitter till bords och får klä upp er i hattar och accessoarer och roas med spännande små uppdrag och oväntade händelser. Vilket bord kommer att lyckas bäst och få ära och rikedomar? Hög hatt, fjäderboa, mycket skratt och en i sanning kryddad middagstillställning utlovas!

Vi kommer med två Lajvpedagoger till er personalfest eller annat middagsevenemang. Vi ordnar med rekvisita och olika hattar och accessoarer. Upplevelsen förstärks av ljud och ljus som vi ordnar. Lajvpedagoger minglar under kvällen runt som olika spännande karaktärer bland gästerna och bjuder på interaktivt skådespeleri och roar. Vi har förberett allt från sånghäften med sånger som passar tiden till små utmaningar och spel för gästerna designade för att skapa sammanhållning och locka till skratt. En ramberättelse utgör en röd tråd genom hela kvällen. Ni kan antingen ordna själva med lokal och mat, eller så hjälper vi er att organisera detta.

Tidsåtgång: en kväll
Plats: Bokad restaurang eller liknande middagslokal
Känsla: Glamour, spänning, underhållning
Ingår: Rekvisita till alla deltagare. En färdigskriven lajvupplevelse. Professionella lajvpedagoger som underhåller under middagen.

 

Fantasy Quest

Här får ni chansen att vara sagans hjältar! Fantasy quest är som en tipsbana med extra allt, ett datorspel som tagit klivet ut i verkligheten. Fångarna på fortet möter Sagan om ringen.

6 - Fantasy Quest

Ni får dräkter och rekvisita och sen möta den mystiska mannen på värdshuset som ger er uppdrag. I små grupper löser ni utmaningar, bekämpar monster och letar skatter. Pilbågsskytte, dueller och gåtor är exempel på dagens händelser. En ramberättelse utgör den röda tråden som binder samman dagens olika utmaningar och uppdrag. Fokus ligger på samarbetsförmåga, kreativitet, lekfullhet och spännande tävlingsmoment.

LajvVerkstaden ordnar all kostym och rekvisita. Professionella Lajvpedagoger leder och håller i dagens övningar. Upplägget kan varieras från någon timme till en heldag beroende på hur många uppdrag och utmaningar som ingår.

Tidsåtgång: Varierande från någon timme till en heldag
Plats: utomhus t ex i en park eller i ett skogsparti
Känsla: Utmaningar, äventyr, fantasi
Ingår: Dräkt och rekvisita till alla deltagare. Förberedda stationer med utrustning och utmaningar. Professionella lajvpedagoger som håller i alla förberedelser samt spelet.

 

En för allasista timmarna hemsidesize

Ett allvarligare spel som handlar om kommunikation, lojalitet och rättvisa. Scenariot utspelar sig i ett alternativt Sverige som är en diktatur. Deltagarna spelar fångar som är anklagade för att ha hjälpt motståndsrörelsen. I början av spelet får de veta att om de inte pekar ut en skyldig ibland sig kommer alla att utsättas för hårda straff. Instängda i ett rum får deltagarna brottas med moraliska dilemman, lojaliteter ställs mot varandra och frågor om personligt ansvar, civilkurage och etik bubblar upp till ytan. Efter spelet hålls gruppseminarium om kommunikation och gruppdynamik. Spelet är designat för att utveckla deltagarnas lyhördhet och förståelse för sina och andras värderingar, prioriteringar och livssituationer. I efterarbetet görs kopplingar mellan det fiktiva spelet och den faktiska verklighetens livspussel och prioriteringar. Spelet och efterarbetet tar ca 2 timmar.

Tidsåtgång: ca 2 timmar
Plats: En vanlig inomhuslokal, t ex ett litet konferensrum.
Känsla: Allvar, reflektion, moraliska dilemma.
Ingår: Dräkt och rekvisita till alla deltagare. Ett färdigskrivet lajv och färdigskrivna roller. Professionella lajvpedagoger som håller i alla förberedelser samt spelet. Ett avslutande seminarium kopplat till lajvupplevelsen.