Lajv på företaget

lajv_för_företag200x300Lajv, som även kallas levande rollspel, innebär att man tillsammans med andra spelare improviserar fram ett händelseförlopp. Lajv och liknande dramaformer används sedan länge som pedagogisk metod av försvaret, läkarutbildningar, grundskolor och privata företag.

LajvVerkstaden har stor erfarenhet av att arbeta tillsammans med olika organisationer och kan med lajv som pedagogisk verktyg göra en djupdykning inom ett specifikt ämne eller arbeta brett och ämnesövergripande. Du kan beställa några av våra existerande lajvpaket eller föreläsningar – men också anlita oss för att arbeta specifikt med de ämnen som är viktigast för just ditt företag.

Lajv som pedagogisk form är upplevelsebaserad, deltagande och kreativ. Effektivt lärande, där kunskapen faktiskt fastnar, uppstår när alla sinnen aktiveras och när den som ska lära sig något är deltagande i sitt lärande. När du lajvar är du aktiv med hela din kropp och alla dina sinnen.

Lajv ger genom sin speciella form en unik möjlighet att skräddarsy en specifik läroprocess där deltagaren själv är aktiv. Formen förenklar även diskussioner av svåra ämnen, eftersom kursdeltagaren fått distansen som kommer av att anta en roll med andra drivkrafter, motiv och svagheter än ens verkliga jag.

När du beställer ett företagspaket av oss för vi en dialog om lämpliga ramar och ger dig ett prisförslag. Beroende på vad du är intresserad av kan vi komma till ditt företags vanliga arbetsplats och köra en utbildningsdag, eller arrangera en kurs i en annorlunda och inspirerande miljö.

Här kan du läsa mer om våra olika kickoff-paket och föreläsningar!

 

 

 

Vi är även kopplade till Interaktionskontoret där vi har som expertfält att designa och forma interaktion mellan människor så att den blir maximalt konstruktiv, respektfull och effektiv. Vi ser det som att vi slår två flugor i en smäll: De saker som gör oss mer effektiva som grupper får oss även att som individer må bra, känna oss sedda och växa i självkänsla.

Våra utbildningar hjälper dig att göra arbetsplatsen mer effektiv genom att jobba med den mänskliga faktorn i stället för mot den.