Beställa arrangemang

laslov-museum-2016-tisdag-1Många olika sorters organisationer med skilda behov beställer fritidsarrangemang av oss. I varje enskilt fall har vi en dialog om vad som passar era förutsättningar. Här nedanför kan du läsa om några sorters projekt vi har gjort tidigare. Kontakta oss så tittar vi tillsammans på just din organisations förutsättningar!

Lajv 1-3 dagar

Vi designar och genomför dagslajv där deltagare kan delta en eller flera dagar i en sammanhängande historia och där de får låna den utrustning de behöver på plats. Lajvet kan vara gratis för deltagarna eller finansieras av deltagaravgifter. Vi har bland annat gjort lajv för Västerås stad som du kan läsa om här.

Längre sommarlajv

Vi designar och genomför dagslajv som sommarlovsaktivitet. Där kan deltagare delta en eller flera dagar i en sammanhängande historia som oftast är en till tre veckor långa. Allt efter just era behov och önskemål. De får all info och utrustning de behöver på plats. Lajvet kan vara gratis för deltagarna eller finansieras av deltagaravgifter. Vi har bland annat gjort lajv för Västerås stad, dem kan du läsa om här.

Lajv på bibliotek och museum

Vi designar och genomför lajv i samarbete med bibliotek och museum där deltagarna får uppleva era lokaler och verksamhet på ett lekfyllt sätt. Detta kan ske under exempelvis en kväll efter stängningstid där deltagarna utan egen förberedelse får komma och vara med om ett äventyr med våra lajvpedagoger och era anställda. Lajvet kan vara gratis för deltagarna eller finansieras av deltagaravgifter. Vår vilja är att lyfta just er verksamhet och lajvet skrivs skapas med just era intressen i fokus. Några av dessa lajv har vi genomfört på Västerås stadsbibliotek och på Västmanlands läns museum.

Lajv på festival

Vi designar och genomför lajv som är anpassade för exempelvis stads-festivaler. Detta skulle kunna vara att man bygger upp en egen miljö för lajvet där deltagarna får komma in som de är eller få en lätt dräkt och spela med i kortare episoder. Det kan också vara olika stationer ute på staden där deltagarna får träffa olika karaktärer och hjälpa dem med uppdrag. Lajvet kan vara gratis för deltagarna eller finansieras av deltagaravgifter. Vi anpassar lajven till just era mål och behov. Ett exempel på lajv under festival är de lajv vi gjort tillsammans med Linköpings kommun på deras stads-festivaler.

Gör-det-själv-lajv

För kunder som har egen kompetens på att spelleda och producera lajv kan vi erbjuda “lajv i en låda” – det vill säga ett paketerat spel komplett med scenario, färdigskrivna roller för deltagare och spelledare samt rekvisita och dräkter. Lajvet kan ni sedan sätta upp själv hur många gånger som helst. Ett exempel på det här konceptet är en riktig riddare, som Västerås stift beställde hösten 2014. 

Historisk vandring för vuxna, barn eller ungdomar

En lättsam historisk orientering i stadsmiljö med en fiktiv berättelse som ram, där deltagarna interagerar med skådespelare som spelar personer ur platsens historia.