Tidshjältarna – Västerås i fara

Utsända tidsagenter har i uppdrag att rädda Västerås framtid från undergång!

I Västerås slott har ett larm gått om ett misstänkt hot. Någon verkar ha åkt tillbaka och ändrat i historien och nu riskerar Västerås framtid att  rasa samman. Högkvarteret har skickat en grupp av Sveriges bästa tidsagenter för att rädda Västerås, innan hela staden försvinner ur historien! Det är nu upp till tidsagenterna att hitta vad som har hänt och ställa allt till rätta, innan det är för sent. Det är ett uppdrag som kommer kräva uppfinningsrikedom, mod och list. På med agentbrickorna och fram med tidsmaskinerna, Västerås framtid vilar på våra axlar!

På Västerås slott väcks historien till liv när vi under fyra och en halv timme ger oss ut på ett tidsäventyr tillsammans. Vi möter olika personer ur Västerås historia vars liv har ändrats av boven Doktor Z. Deltagarna behöver övertala ibland kanske till och med lura dessa historiskt viktiga personer, leta ledtrådar och försöka komma steget före Doktor Z för att till sist kunna bura in henom. Alla deltagare kommer spela tidsagenter som är ansvariga för att historien hålls i balans och räddar Västerås.

“Det är min första dag som tidsagent och vi har redan fått ett larm. Jag följer efter gruppen av stressade agenter och hoppas jag hamnar rätt. Det är som tidsbefälet sa, det är upp till oss nu.”

Detta är ett lajv, ett levande rollspel, där du som deltagare får ta dig an en roll i en berättelse. Tillsammans med andra improviserar man fram vad som kommer att hända. I detta lajv spelar du en agent som reser i tiden för att rädda Västerås från att försvinna ur vår historia. 

All utrustning och kläder tillhandahåller vi och du kan komma som du är. Du behöver inte veta något speciellt om Västerås historia för att kunna delta. Allt information om lajvet får ni reda på plats.

Deltagare

Deltagarna måste vara födda mellan 2002 och 2007. Inga förkunskaper krävs.

Plats

Västerås slott. Samling i entrén.

Adress: Västerås Slott, 722 11 Västerås

Tid

30:e okt, 31:a okt, 1:a nov och 2:a nov.

OBS! Samma lajv kommer att spelas vid fyra separata tillfällen. Därför kan du endast anmäla dig till ett tillfälle.

Samling klockan: 12.00 – Ät lunch innan
Avslutas klockan: 16.00

Kostnad

100 kr/person.  Betalas via swish: 123 515 06 28

För fritidsgrupper (5-20 st): 20 kr/person. Betalas via faktura.

Anmälan

Anmäl dig här: www.bit.ly/tidshjältarna

Anmälan är bindande och giltig efter inbetalning. Sista dag att dra tillbaka anmälan: 23/10.

Frågor

Vid frågor och funderingar, kontakta:

lisa@lajvverkstaden.se

070-0481819

Arrangörer

”Tidshjältarna – Västerås i fara” arrangeras av LajvVerkstaden i samarbete med Västerås stad